НОВИНИ

Етнофестивал в Хасковски минерални бани събра хиляди посетители

2000 участници от 6 страни се включиха в етнофестивала "Децата на Балканите - С духовност в Европа". 17-ото издание на международната проява се провежда в курортното селище Минерални бани край Хасково. Фестивалът е в чест на Международния ден на детето - 1 юни, а организатори са КНСБ, Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" и местната община.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Младен Желязков
19:00, 01.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Участници от България, Сърбия, Молдова, Македония, Босна и Херцеговина и Индия се включиха в поредното издание на детския етнофестивал в Хасковски минерални бани. В рамките на два дни на сцената в Летния театър на курортото селище те ще представят характерни за своя край песни, танци и обичаи. Истински фурор със своите изпълнения предизвикаха гостите от далечна Индия.

Ноопур Дубе - хореограф на Асоциация за спорт и култура "Удбхав"
"За пръв път сме в България. Участвахме в подобно състезание в Индия и там научихме за този фестивал. На сцената ще покажем наши класически индийски танци, както и фолклорни танци от различните щати на страната."

В етнофестивала се включиха и представителите на културно дружество "Ябланичко коло

Боян Ивкович - Културно дружество "Ябланичко коло"
"Много се радваме, че сме тук. Ще покажем пред публиката традиционни сръбски танци. Ще видите характерни танци от различните краища на Сърбия."

Паралелно с концертната програма се провеждат и съпътстващи дейности като представяне на традиционни занаяти и кулинарна изложба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Трите проекта за модернизация на армията да се движат заедно
Каракачанов: Трите проекта за модернизация на армията да се движат заедно
В Германия разпитаха българите, уличени в измами със социални помощи
В Германия разпитаха българите, уличени в измами със социални помощи