НОВИНИ

Етнографски музей "Етър" посреща гости с обновления в интериора

Габровският Етнографски музей на открито "Етър" посреща гости с обновления в интериорите и екстериорите на някои от обектите си. Дейностите са финансирани от самия музей.

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 09.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

И в момента се освежават фасадите на две от сградите. Един от тях е символ на комплекса - Саковата къща. Най-интересното е, че боите са приготвени по автентични рецепти - така че да се съхрани старинният вид.

Обновления според съвременните дизайн и технологии има и в интериорите. Главното и тук е те да се впишат незабележимо. Такива например са решенията в дюкяна на Саковата къща - подходът към задните помещения е нещо като тайна плъзгаща се врата.

Красимира Василева - Етнографски музей на открито "Етър": Всичко е подновено с тенденция да бъде по-приятно, по-функционално.

А майсторите занаятчии доказват, че техните творби не остаряват. Така е например с творбите, направени от козя вълна - много здрави и практични. Купуват се и за съхранение на лаптопи, защото са плътни и сигурни, а някои дами ги харесват и като модни чанти...

Комплексът грее пролетно с освежените си багри и привлича гости от цял свят, които не се плашат дори от дъжда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да спечелиш безплатна езикова ваканция във Великобритания?
Как да спечелиш безплатна езикова ваканция във Великобритания?
Акция за доброволно кръводаряване в цялата страна
Акция за доброволно кръводаряване в цялата страна