Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел заяви в студиото на „Още от деня“, че членството в еврозоната е най-добрият бързият начин за развиване на икономиката. Тя коментира и регламента, който влиза в сила през декември 2019 г., с който се намаляват в пъти таксите при парични преводи в евро.

Регламентът предвижда необоснавано високите такси за в евро да се приравнят към таксите за вътрешни преводи, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Ева Майдел, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Ако искаме да направим превод от 10 евро, може да ни се наложи да платим такса от 15 евро. Таксите в България в момента варират между 30 и 60 лв.

Регламентът, който се справя с този проблем, ще влезе в сила през декември тази година, обясни тя.

След приемането му, таксите в евро за българите ще намалеят с грубо казано десет пъти. По думите ѝ банките са изправени пред свършен факт.

Очаква се намаляване на таксите на парични преводи в евро

Очаква се намаляване на таксите на парични преводи в евро

До началото на 2019 година се очаква да намалеят драстично таксите за парични преводи в евро от и към България. Това съобщи българският евродепутат Ев...

България върви по план към еврозоната, потвърди Ева Майдел. В пътната карта са разписани мерки как де се намали разликата между бедни и богати, допълни тя.

Ева Майдел, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Еврозоната ни изстрелва в сърцето на Европа и това е най-бързата скорост на развитие на държавите от ЕС.

Еврозоната е мястото, където се взимат важните решения за ЕС, допълни тя. Няма държава, която да е член на еврозоната, която да е заживяла по-зле или да има по-висока инфлация, заяви Майдел и допълни, че членството в еврозоната гарантира и по-добър контрол над банките и по-високо ниво на сигурност на финансите ни.

Валдис Домбровскис:България върви по график за влизане в чакалнята на еврозоната

Валдис Домбровскис:България върви по график за влизане в чакалнята на еврозоната

По отношение на приемането на еврото в България се работи и Европейската комисия подкрепя усилията на страната най-напред да влезе във валутния механи...