Кога спираме да местим стрелките на часовниците и да плащаме огромни такси, когато превеждаме пари в друга държава-членка, или респективно – получаваме. Вижте отговорите на тези въпроси от евродепутата Ева Майдел (ЕНП, ГЕРБ), която беше гост в Сутрешния блок на БНТ1.

Ева Майдел, евродепутат: Амбициозното предложение смяната на времето да се случи от 2019 г., според Европарламента ще бъде доста сложно, защото може да възникнат сериозни пречки за европейския пазар и за бизнеса - например авиокомпаниите, туризма и др. В момента ни предстои диалог, така че да видим как точно да се случи това спиране на въртенето на стрелките. Към този момент ЕП залага това да се случи през 2021 г.

Неравенството в таксите за парични преводи ще се случи още тази година. През декември българските граждани вече ще плащат десетократно по-ниски такси за преводи, категорична е Майдел.

Вижте целия разговор във видеото!

Дискусия за новите такси при трансграничните плащания ще се проведе в София

Дискусия за новите такси при трансграничните плащания ще се проведе в София

Новите правила за трансграничните плащания ще обсъждат експерти и граждани в Дома на Европа днес. Евродепутатът Ева Майдел ще представи последиците за...