НОВИНИ

Фалшива тревога е предизвикала евакуацията на самолет на "Бритиш еъруейз"

Евакуацията на пътниците от самолет на "Бритиш еъруейз" на парижкото летище "Шарл де Гол" беше предизвикана от фалшива тревога, съобщи френската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
12:59, 17.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
фалшива тревога предизвикала евакуацията самолет бритиш еъруейз

По-рано днес полицията евакуира пасажерите от съображения за сигурност. Самолетът трябваше да излети за лондонското летище "Хийтроу".

Един от пътниците съобщил на Асошиейтед прес, че първоначално пилотът казал на пасажерите, че полетът ще се забави поради технически проблеми. Час по късно на пътниците било съобщено, че самолетът трябва да бъде преместен в друга част на летището, след което машината била обкръжена от полицаи и пожарникари. Тогава пилотът им казал, че имало директна заплаха за сигурността, свързана с техния полет, разказал източникът.

Говорител на френската жандармерия съобщи, че полицаи и пожарникари били изпратени на мястото на инцидента, след като било получено предупреждение за опасност. Самолетът бил евакуиран, всички пътници и багажи били проверени, а машината била щателно претърсен, но никакви заплахи не били открити, добавил говорителят. Властите заключили, че става дума за фалшива тревога.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно без вода ще са  части от столицата на 18 септември заради ремонти
Временно без вода ще са части от столицата на 18 септември заради ремонти
Над 15 000 души аплодираха Стинг у нас
Над 15 000 души аплодираха Стинг у нас