НОВИНИ

Евакуираха 300 туристи в Пампорово заради пожар

Заради пожар евакуираха 300 туристи от хотел в Пампорово. Огънят избухнал малко след полунощ и обхванала покрива на сградата. Щетите са само материални, няма пострадали хора.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:56, 20.02.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Среднощният пожар събудил гостите на хотела.

Майк Ливър, Турция: Около 12 часа хората започнаха да бягат от стаите, крещяха. Дойдохме тук долу в лоби бара. Пламъците вървяха нагоре, а те бяха на 11 етаж, персоналът беше много смел.
Агниешка Хюлена, Полша: Станахме и ни евакуираха. Дойдохме тук долу в лобито. Дойдоха пожарникарите, имаше и линейка, и бяхме спасени.

Туристите са били евакуирани за около два часа, след което са се върнали обратно в стаите си.

Ани Вълкова, управител на хотела: Гостите са евакуирани в лоби бара на хотела около два часа тъй като изчаквахме официално пожарникарите да разрешат да се настанят отново в апартаментите, нямаше напрежение, бяха изключително толерантни, проявиха разбиране към ситуацията.

Сигналът за горящия хотелски покрив е получен на телефон 112 минути след полунощ.

Комисар Симеон Цървуланов, директор на РДПБЗН-Смолян: Сигналът за произшествието е получен от една от сервитьорките,съобщила на тел. 112,че има сигнал за сработване на пожароизветителната система за пожар.

В борбата с пламъците се включили пожарникари от Смолян и Чепеларе. Причината за пожара е омаслена аспирация на ресторанта към хотела.

След пожара има единствено щети върху част от покрива.

Днес освен по изгорелия комин на покрива,по нищо не личеше,че вчера е имало пожар.Никой от гостите на хотела не си е тръгнал заради инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов и лидерите на ЕС обсъждат новата финансова рамка (ГАЛЕРИЯ)
Борисов и лидерите на ЕС обсъждат новата финансова рамка (ГАЛЕРИЯ)
Асанж моли Франция за политическо убежище
Асанж моли Франция за политическо убежище