Полицията постави под охрана извън Костенец хора, които се чувстват застрашени от заподозрения за две убийства Стоян Зайков. Сред тях са лица, които имат семейни отношения или спорове с него. 12-ти ден продължава акцията по издирването на Зайков, а МВР разшири периметъра на търсене.

МВР използва различни методи в издирването на Зайков, но от там предпочитат да не коментират на какъв етап е операцията.

От полицията са сигурни, че той следи техните действия, не е изключено да има помагач, който му съдейства при укриването.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Сигурността наистина е скъпо нещо, но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежко престъпление.

Младен Маринов призна, че в Костенец и региона хората са притеснени, че Зайков все още е на свобода. Подават се много сигнали, свързани със заподозрения, които се проверяват.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Включително и такива, които мога да ги определя като злонамерени и затова искам отново да обърна внимание на всички - да не си позволяват да пускат злонамерени сигнали.

Младен Маринов съобщи, че все още не са готови експертизите, които ще докажат дали с намереното в събота оръжие е извършено второто убийство в Костенец.

МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков от Костенец

МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков от Костенец

МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.