НОВИНИ

Евакуираха подлез в София заради авария при строежа на метрото

Евакуираха подлеза на булевардите „България“ и „Иван Гешов“ заради авария при строежа на третия лъч на метрото в София. Строителен разтвор е проникнал на повърхността в подлеза и се е наложило района да бъде отцепен. Строителната смес не е опасна за здравето на хората.

Теодора Лапшова
от Теодора Лапшова
20:07, 07.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Оказва се, че при поставянето на строителна смес под налягане за отводняване и сваляне на нивото на земния пласт в тунела, през който ще минава трасето на метрото, разтворът излиза на повърхността под формата на пяна в подлеза на булевард „България“ и булевард „Иван Гешов“. Подлезът вече е отворен за преминаване.

инж. Ангел Джоргов, зам. началник управление „Инвестиционна дейност“: При инжектиране на този разтвор отпред, самия разтвор си е намерил път към повърхността, по всяка вероятност тези шахти които са канализационни (посочва). По тръби стигнал до повърхността и една част от него, около кубик, кубик и половина се е разляла тук в подлеза."

При излизането си под налягане, разтворът е предизвикал 10 см. разместване на земния пласт.

Освен уплаха за преминаващите през подлеза, аварията е предизвикала повреда по витрината на компютърна зала. Щетите ще се отстранят до няколко дни, казаха от Столичния „Метрополитен“ за БНТ2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой иска да бъде президент на Русия?
Кой иска да бъде президент на Русия?
Пробиха газопровод при ремонтни дейности в Пловдив
Пробиха газопровод при ремонтни дейности в Пловдив