Нормализира се обстановката в община Провадия. Вчера язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Евакуирани бяха няколко семейства. Нивото на язовира вече е под критичния минимум и опасност за населението няма.

Повече подробности вижте в прякото включване на кореспондента ни от Варна Силвия Благоева.

Тутраканци, Провадия

Цяла вечер в село Тутраканци е имало дежурни екипи на пожарната и полицията. Нивото на язовира е спаднало, екипите са обезводнявали с помпи, обясни областният управител на Варна Стоян Пасев.

Засеганати от водите на язовира са 10 къщи, а 12 души са били евакуирани. В момента нямаме ситуация в криза, следователно в 9 ч заседава щаба и още днес ще бъдат върнати хората по домовете, заяви Пасев.

Това е язовир, който освен за риболов, не служи за напояване и мисля, че ще се вземе решение да бъде закрит, допълни той.

Няма да има евакуация на съседното село Бозвели, каквито предположения имаше вчера, категоричен беше областният управител.

Няма опасност за населението на Тутраканци след преливането на язовира

Няма опасност за населението на Тутраканци след преливането на язовира

Няма опасност за населението на село Тутраканци, нощта премина спокойно. Нивото на язовира е под критичния минимум. Това заяви за "По света и у нас" з...