НОВИНИ

Евгени Диков беше избран за член на ВСС от квотата на следователите

Заместник-главният прокурор и шеф на следствието Евгени Диков беше избран за представляващ квотата на следователите във ВВС. На избора гласуваха 337 следователи, действителните бюлетини са 296 - от тях всички са в полза избирането на Диков.

Александър Марков
от Александър Марков
19:11, 20.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

От всички 444 следователи, които имаха право на глас, 296 са гласували "за" Диков, останалите гласове са недействителни. Следователите гласуваха електронно и с хартиени бюлетини.

Диков, който оглавява Националното следствие в момента, ще встъпи като член на следващия ВСС през есента. Следващата седмица прокурорите ще имат общо събрание, за да изслушат номинираните за прокурорската квота.

;
Евгени Диков, директор на НСлС, зам.-главен прокурор: Надявам се, че ще работим в една нормална обстановка и ще бъдем правителство на съдебната власт. И парламент на съдебната власт. Надявам се, че аз и колегите ми ще съумеем да извършим много повече практическа работа, отколкото говорене. Искам да благодаря на колегите от Избирателната комисия за нормално проведения изборен ден.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската нощ на музеите в Пловдив
Европейската нощ на музеите в Пловдив
Карнавално шествие в Габрово
Карнавално шествие в Габрово