Главният архитект на София Здравко Здравков беше разпитан в Специализирания съд по делото срещу бившия заместник-кмет Евгени Крусев заради ремонта на трамвайните линии по Графа. Крусев е обвинен в длъжностно престъпление.

Според прокуратурата с действията си той е облагодетелствал фирмата изпълнител "Джи Пи груп", а нанесената щета за Столична община е за близо 1 млн. лева.

В съдебната зала главният архитект на София заяви, че е трябвало настилката да бъде подменена, тъй като заложените в първоначалния вариант виброизолационни подложки не биха издържали на влагата и замърсяването. Здравков заяви, че решението за подмяната е взето след консултация с експерти и не е било еднолично.

Архитект Здравко Здравков, главен архитект на София: Аз съм убеден, че е взето правилното техническо решение. Трамваят всички виждате, че върви безшумно и качествено. Евгени е изключително почтен човек. Не заслужава това отношение. Дали има облагодетелстване, нека съдът прецени.
Генка Бързашка, прокурор: Експертизата доказва, че е налице съществено изменение в първоначално изменения проект, което е нарушение на закона за обществените поръчки.