НОВИНИ

Евгени Крусев: Мярката "зелен билет" даде ефект в София

Мярката "зелен билет" за борба с мръсния въздух даде своят ефект, 30 000 души се възползваха и половината са нови пътници, основно те са ползвали метрото. Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев. Относно липсата на "зелени билети" той обясни, че когато са свършвали, през деня са били зареждани контролно.

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 12.02.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Имахме задачата да снабдим над 500 превозни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно през деня.

Крусев обясни, че за замърсяване на въздуха се информира през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите таблата на спирката, чрез медиите и социалните мрежи.

Той отбеляза, че в борбата със замърсеноя въздух се включват и транспортните средства на общината.

Заместник-кметът на София заяви, че всички нови превозни средства на градския транспорт са или на природен газ, или на електричество.

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Не купуваме дизелови автобуси, обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. 160 нови превозни средства предстои да се закупят. Засега има около 200 дизелови автобуси в отдалечени линии, предстои да бъдат и премахнати, но не се знае какъв е срокът.

Ще има реконструкции на паркове и озеленява в Младост и Западен парк. Залагат се средства за озеленяване и на междублокови пространства, открои Крусев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Легендарният китарист Норман Бийкър със специално интервю за БНТ
Легендарният китарист Норман Бийкър със специално интервю за БНТ
Внесен е съдебен иск срещу компанията на Харви Уайнстийн
Внесен е съдебен иск срещу компанията на Харви Уайнстийн