"Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг - да си гледам децата". Това заяви Евгения Банева преди заседанието на Специализирания наказателен съд, на което ще се гледат мерките за неотклонение на нея и съпруга й Николай Банев.

"Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот", допълни Банева.

Николай и Евгения Баневи вчера бяха екстрадирани в България от Ница. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари.

Според заместник-главния прокурор Иван Гешев, от 2005 г, семейството е "изпрало" близо 1 милиард лева. Отделно с източването на четири предприятия, са причинили щети за още над 90 млн.лв.

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест за Баневи

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест за Баневи

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения Баневи. Те са обвинени за пране на пари в размер над 1 млрд. лв, обяви вчера зам...