НОВИНИ

Евгения Банева приветства проверките на приватизацията

Преди поредното заседание по делото, съпругата на обвиняемия бизнесмен Николай Банев - Евгения Банева, която също е подсъдима, коментира разпоредените проверки на приватизационните сделки. Тя заяви, че подкрепя инициативата на главния прокурор Иван Гешев.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:18, 14.02.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
евгения банева приветства проверките приватизацията
Евгения Банева: Аз съм от хората, които не са участвали в самия процес по приватизация. Тогава бях студентка във Франция и не познавах съпруга си. В моята работна автобиография аз съм изпълнителен директор на две приватизирани дружества. И съм първият човек, който приветства разкриването на приватизационния процес и следприватизационния контрол на агенцията по приватизация. Ще бъдат разкрити много неизпълнения на приватизационни договори, а агенцията е в пълен дефицит в изпълнение на дейностите си.

Банева коментира, че договорите са били неизрядно подготвени от юридическа гледна точка, което дава възможност за бездействие и злоупотреби, а също така и връзва ръцете на приватизаторите да изпълняват ангажиментите си. Тя даде пример с "Полимери" АД, като каза, че дружеството умишлено е докарани до фалит. Според Банева съпругът й сега отговаря за това, че синдикът, в продължение на 7 години разпродава активи на предприятието за 187 млн. лв.

Семейството ще съди България в Европейския съд по правата на човека, допълни Банева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Бавария: Единственият, който винаги остава на своя пост, е Борисов
Премиерът на Бавария: Единственият, който винаги остава на своя пост, е Борисов
Дончев: Ще закупим между 15 000 и 20 000 машини за гласуване
Дончев: Ще закупим между 15 000 и 20 000 машини за гласуване