НОВИНИ

"EVN България Електроразпределение" сменя името си

Електроразпределителната компания в Югоизточна България вече се нарича "Електроразпределение Юг" /ЕР ЮГ/, обявиха от дружеството. В пресклуба на БТА регионалният мениджър на енергийната компания обяви, че с промяната на името си тя става първото разпределително дружество в България, което изпълнява изискването на Директива 72 на Европейския парламент и чл. 113"а" на българския Закон за енергетиката.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:48, 19.05.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
evn българия електроразпределение сменя името

Нови ще са името, логото на компанията и интернет-страницата й - www.elyug.bg, която ще съдържа цялата информация за разпределителната мрежа в Югоизточна България. Страницата www.evn.bg продължава да функционира с информация за останалите компании от групата на EVN в България. Без промяна остават Общите условия на компанията, нейните точки за контакт и адреси по места. Телефонът за връзка при аварии също е непроменен - 0700 10007, като се променя само имейлът за контакт- info@elyug.bg.

Няма да има промяна в издаването, в местата и в начините за плащане на фактури за електроенергия на клиенти на регулирания пазар в Югоизточна България, съобщиха от компанията. Непроменен остава и телефонният номер за информации за фактури към "EVN България Електроснабдяване" - 0700 1 7777. Не се променя и собствеността на "Електроразпределение Юг" ЕАД, ще се наложи само актуализация на лицензиите с новото име.

От енергийната компания отчетоха постиженията си за годините, в които са на българския пазар - 2005-2017, измерващи се в общи инвестиции за 1,5 млрд. лева и 1,3 млрд лева - директно инвестирани в мрежата за изграждането на 60 хил. километра от нея. Така технологичният разход е силно намален под 10 на сто.

Акцент през последните години е било разширяването на системата за дистанционно отчитане, обхванало над 600 000 дистанционни електромери и над 1/3-та от клиентите.

През следващите пет години компанията ще продължи да работи за достигане на пълна либерализация на пазара, насочена към битовите клиенти, обяви регионалният мениджър на EVN.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо два часа продължи срещата на Лозан Панов и Бойко Борисов
Близо два часа продължи срещата на Лозан Панов и Бойко Борисов
Къщички с книги за жителите и гостите на Разград
Къщички с книги за жителите и гостите на Разград