НОВИНИ

Евродепутат: Преговорите за Брекзит ще са по-сложни след изборите в Кралството

Изненадахме се от резултатите на изборите във Великобритания. Калкулациите на Тереза Мей явно се оказаха грешни, намали си депутатите в парламента, не подаде оставка, ще е премиер с отслабени позиции. Това коментира в студиото на "Още от деня" евродепутатът Андрей Ковачев.Преговорите за Брекзит ще са по-сложни в създалата се ситуация след изборите в Кралството, добави Ковачев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 09.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Андрей Ковачев, евродепутат: Личното его, както на Камерън, така и нейните лични интереси да заздрави своята партия, ще повлияят зле на страната. Няма еднозначно мнение за това какъв Брекзит ще има и дали искат такъв. Но има си процедура по чл. 50 и трябва да се водят преговори.

Ковачев отбеляза, че е много важно да се запазят правата на българските граждани във Великобритания.

Андрей Ковачев, евродепутат: Има някои теми, от които няма да отстъпи като правата на българите в чужбина, трябва да останат с такива права, каквито са сега. А ако иска Великобритания да има достъп до стоковия пазар на ЕС, трябва да има финансови постъпления към бюджета на ЕС.

Евродепутатът коментира и срещите на премиера ни в Германия и Франция.

Андрей Ковачев, евродепутат: Ясно положителни са посланията от двете срещи на премиерът Бойко Борисов в Германия и Франция. Що се касае Шенген - ние сме готови от няколко години. България трябва да участва в този кръг на интеграция като еврозоната, за да не останем в периферията.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата стенограма за КТБ вече е публикувана на сайта на Президентството
Първата стенограма за КТБ вече е публикувана на сайта на Президентството
Наследници на Макгахан са на посещение в България
Наследници на Макгахан са на посещение в България