НОВИНИ

Евродепутати изготвиха програма срещу двойните стандарти на горива

Евродепутати от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков са подготвили пилотна програма за преодоляване на проблемите с двойните стандарти на качеството на горивата в различните страни от ЕС. Програмата на стойност 3 млн. евро предвижда всекидневни проверки на качеството на горивата от танкерите до бензиностанциите. Евродепутатите настояват за единен стандарт на горивата в ЕС.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:19, 08.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
По света
Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ: Това тук пред нас е един буркан с дизелево гориво, закупен от Гърция, а това е закупено вчера от България. Виждате, че и видимо има разлика - мътно гориво и т.н. Много хора се оплакват, че поради едни или други причини от лошо гориво има проблеми с колите, колите дават по-голям разход, не вървят, зимата има проблеми със замръзване и т.н.
Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ: Искам да знам какъв е примесът на вода, какъв е примесът на твърди частици, които биха могли да запушат филтри в колата и да предизвикат много скъпоструващи ремонти. Вие виждате, това не може да бъде третиране на българския потребител.
;

Вижте коментара на евродепутата Андрей Новакова в предаването "Още от деня" във видеото долу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов отговаря на депутатски въпроси за посещението си в Русия
Борисов отговаря на депутатски въпроси за посещението си в Русия
ДРУГИТЕ новини: Необичайни летовници
ДРУГИТЕ новини: Необичайни "летовници"