НОВИНИ

Евродепутати подкрепят номинацията на Кристалина Георгиева

Евродепутати в Брюксел подкрепиха номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 28.09.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света
Йо Лайнен, евродепутат от групата на социалистите, Германия
Госпожа Георгиева е много силен човек. Тя е компетентна и много комуникативна. Тя е много ефективна в своята работа. И според мен България може да се гордее с нея. Цяла Европа може да се гордее да има такъв кандидат.
Александър граф Ламбсдорф, евродепутат, АЛДЕ, Германия
Надявам се, че ще успее, защото тя е отличен кандидат. Много съм щастлив, че българското правителство взе решение да я номинира. Тя има голям опит в управлението на големи организации. Тя има опит в работата с Америка, тъй като е била дълго време в Световната банка. Но в същото време тя знае как руснаците мислят и какво те предпочитат. Надявам се Русия да подкрепи номинацията на Кристалина Георгиева. Връзките между България и Русия са традиционно близки и се надявам Кремъл ще подкрепи номинацията.
Йозеф Сайер, евродепутат от Унгария, група на ЕНП
След като познавам този човек, аз мисля, че това е едно много добре решение. Според мен това е много добър избор и има голям шанс на подкрепа от региона, заради нейната дейност. Госпожа Георгиева работи много за региона и в Европейския съюз. И събра голяма подкрепа за своята работа. С нея си сътрудничим отдавна, така че има ясна подкрепа, лично аз я подкрепям, премиерът е подкрепя. Така че съвсем скоро ще има официална позиция, която предполагам ще бъде подкрепяща. Ние бихме искали да я видим на това място.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само амбулаторните листове от лекар ще бъдат извинителни бележки в училище
Само амбулаторните листове от лекар ще бъдат извинителни бележки в училище
Президентът Росен Плевнелиев подкрепя решението на правителството
Президентът Росен Плевнелиев подкрепя решението на правителството