НОВИНИ

Еврохолд започна преговори за придобиване на активите на ЧЕЗ в България

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, получи днес ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха в прессъобщение до медиите от холдинга.

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 17.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Еврохолд участва самостоятелно в процедурата. Холдингът ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж, казват от компанията.

В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни.

Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три фирми са подали оферти за многофункционален патрулен кораб за ВМС
Три фирми са подали оферти за многофункционален патрулен кораб за ВМС
Жителитe на Каракас приветстваха първата доставка на хуманитарна помощ
Жителитe на Каракас приветстваха първата доставка на хуманитарна помощ