НОВИНИ

Европа неглижираше доскоро заплахата от терористични актове, заави Емил Радев

Явно пак шестте служби за сигурност във Франция пак не са си свършили достатъчно добре работата. Това коментира евродепуатът ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Според него Европа е неглижирала доскоро заплахата от терористични актове.

европа неглижираше доскоро заплахата терористични актове заави емил радев
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 15.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Това, което е ставало в Европа през последните 30 години е първопричината за това, което става в момента. Над 750 официално гета във Франция, обозначени на картите за туристи като опасни зони. Марсилия вече 36% е мюсюлманска, където наркотрафикът и организираната престъпност владеят града и полицията не може да се намеси, виждаме, че това става ежедневно. Шериатът на практика е законът в тази старана официално. Там на власт са имамите и шериатът и тези хора се радикализират много бързо. Повечето хора са безработни, нямат нормално препитание, занимават се с дребно престъпление.

Радев обясни, че в момента в Европарламента се дебатира директивата за борба с тероризма. Новите предложения в нея са инкриминиране пътуването за терористични цели, за борбата с чуждестранните бойци, финансирането, организирането и улесняването на тези пътувания, както и предоставянето на материална подкрепа - огнестрелни оръжия, взривни вещества, подслон, превозни средства, услуги, активи и стоки.

Криминализира се обучението за терористични цели, предоставянето на финансови средства и набирането, обучението за терористични цели и разпространението на терористична пропаганда, включително по интернет. Очаква се тези промени да бъдат факт още през есента. Те са вкарани от комисията преди шест месеца. "Без такива мерки няма как да се справим с всичко това, което става вече в сърцето на Европа", каза Радев. Според него тези промени трябва незабавно да се приемат и от държавите членки.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живопис, пластика и светлина в „Ларго“
Живопис, пластика и светлина в „Ларго“
Проф. В. Чуков: Ударът е конкретно срещу Франция, не срещу демократични ценности
Проф. В. Чуков: Ударът е конкретно срещу Франция, не срещу демократични ценности