В три документални филма от поредицата "Българското пътуване в Европа" БНТ показа гледната точка на младите хора по приоритетните теми, като сигурност, миграция и Европа на две скорости.

Цветелина Йорданова, продуцент в БНТ и сценарист на "Българското пътуване в Европа": За нас беше предизвикателство да покажем събитието BREXIT, как променя съдбата на едно момиче и едно момче.

Зрители на обществената медия приеха предизвикателството да влязат в ролята на евродепутати, като предложат конкретни политики в специално създадената за проекта уеб платформа.

Валери Маринов, ръководител "Онлайн платформи" в БНТ: Този сегмент "Ако бях евродепутат" беше най-интересен с това на колко хора ще им стигне кураж да влязат в обувките на политиците и да се държат като политици, с реални обещания.
Проект на БНТ с пет телевизионни продукции спечели финансовата подкрепа на ЕП

Проект на БНТ с пет телевизионни продукции спечели финансовата подкрепа на ЕП

БНТ даде начало най-новия си проект, чрез който зрителите ще се запознаят с работата на европейските институции и как могат директно да влияят на реше...

Представително допитване сред зрителите показва, че те оценяват като най-полезен и близък до хората формата "Пътуващото студио на БНТ 2".

Теодор Стойчев, ръководител на информационното бюро на ЕП в България: Има най-различни проблеми и те са различни за всяко населено място, за всеки един човек и е важно това да може да стигне до евродепутатите.

От Информационното бюро на европарламента у нас заявиха, че ще работят за това проектът на БНТ да бъде продължен, защото се оценява от зрителите.

Какво да очакват зрителите от проекта на БНТ "Българското пътуване в Европа"

Какво да очакват зрителите от проекта на БНТ "Българското пътуване в Европа"

БНТ започна най-новия си проект "Парламентът на Европа 202пет". Той е за работата на европейските институции и за това как всеки европеец може да влия...