НОВИНИ

Европарламентът се събира за първо заседание

Първата за годината сесия на европарламента в Страсбург започва днес. Евродепутатите ще обсъдят отново темите за тероризма, миграцията и обстановката в Близкия изток.

bnt avatar logo
от БНТ
06:33, 18.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Днес евродепутатите ще разискват решенията на Европейския съвет от декември, свързани с мерките за овладяването на мигрантската криза и за противодействие на тероризма. В четвъртък Европейската комисия и Съветът на ЕС ще представят конкретни мерки в обстановката на повишена заплаха от терористични удари.

Бежанската криза е тема номер едно и в Германия. Страната обяви серия от мерки, които целят ускоряване на депортирането на кандидатите за убежище от Алжир и Мароко, чиито молби биват отхвърлени. Мярката ще важи за всички неприети кандидати за убежище. Либералната германска политика към имигрантите беше преосмислена след вълната от сексуални нападения през новогодишната нощ в Кьолн.

;

Междувременно правозащитната организация "Амнести интернешънъл" обяви в нов доклад, че жените и момичетата мигранти, които пристигат в Европа, са подложени на насилие и сексуален тормоз по време на всеки етап от своето пътуване. Данните са събрани посредством интервюта с 40 жени и момичета от Сирия и Ирак. Те са пътували през Турция и Гърция през Балканите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисия на МВФ отново в Гърция
Мисия на МВФ отново в Гърция
Във Враца подаряват цвете на магистратите
Във Враца подаряват цвете на магистратите