НОВИНИ

Европейските реакции за договореното на срещата Тръмп - Юнкер

Германският канцлер Ангела Меркел, холандският премиер Марк Руте, други европейски лидери и еврокомисари приветстваха споразумението, постигнато снощи в Белия дом между Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп за преодоляване на търговския конфликт между евросъюза и САЩ.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
15:53, 26.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Според еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер Европейският съюз е показал, че когато действа единно и решително, никой не може да си позволи да го пренебрегва. Френският министър на икономиката Брюно льо Мер все пак изрази опасения заради обещанието за повече внос в ЕС на американска соя, която в по-голямата си част е генномодифицирана. Говорител на ЕК заяви днес, че Европа няма да си позволи компромиси, когато става въпрос за храната и здравето на европейците.


Александър Винтерщайн - говорител на ЕК: "Не може да има търговия, когато става въпрос за екологичните стандарти и нормите за безопасност на храните в Европа. Председателят Юнкер беше много ясен, че което и да е търговско или друго споразумение, което ЕК сключва, не трябва да има никакво негативно влияние върху нашите европейски стандарти, свързани със сигурността и безопасността на храните".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жегата във Великобритания мъчи обитателите на зоопарка в Лондон
Жегата във Великобритания мъчи обитателите на зоопарка в Лондон
Разширяват зелената зона в София
Разширяват зелената зона в София