Европейският парламент ще започне разследване срещу британския политик и евродепутат Найджъл Фараж заради сигнал за укрити дарения в размер на 450 000 лири. Председателят на парламента Антонио Таяни е поискал комисията, която следи дали евродепутатите спазват кодекса на поведение, да сe произнесе дали има нарушение.

Британската програма Channel 4 съобщи миналата седмица, че Найджъл Фараж е получил дарение от 450 000 лири от застрахователния магнат Арън Бенкс - съосновател на групата „Напусни ЕС“, която водеше кампанията за Брекзит. Фараж е получил кола с шофьор, пътувания до САЩ и къща в престижния лондонски квартал "Челси". Телохранителите на политика също са били наети от бизнесмена.

Говорител на Бенкс потвърдил за даренията пред BBC. Според него било въпрос на чест да се помогне на Фараж. Самият Фараж обясни, че въпросът е личен и затова не е декларират даренията пред Европарламента.

Утре във Великобритания се провеждат европейските избори и новата „Партия за Брекзит“ на Фараж се очертава да бъде големият победител.

Фараж е евродепутат от 1999 г., той беше съпредседател на евроскептичната група „Европа на свободата и пряката демокрация“ и е един от моторите на Брекзит.

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

В Великобритания днес се проведе първият голям митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит". Стотици хора се събраха в Биримингам, където Фараж...