Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни изказа съболезнования за жертвите при стрелбата в Страсбург. "Скърбя за жертвите на нападението в Страсбург", написа в Туитър Антонио Таяни. "Ние (Европейският парламент) ще продължим да работим със силата на свободата и демокрацията против терора", посочи той.

Европарламентът ще продължи работата си до края на седмицата, въпреки нападението. Европейският парламент "няма да бъде уплашен от терористични или криминални атаки", заяви Антонио Таяни.


Няколко евродепутати са се намирали в близост до коледния базар в Страсбург, когато е започнала стрелбата. Те са се скрили в хотели, ресторанти или в сградата на Европарламента, докато полицията започна да издирва нападателя. В сградата на Европейския парламент бе задействан протокол за извънредни ситуации и бе забранено влизането и излизането от зданието.

Няма опасност за сигурността на българските евродепутати в ЕП

Няма опасност за сигурността на българските евродепутати в ЕП

Европейският парламент е затворен и депутатите имат забрана за напускане на сградата. Четирима български евродепутати са я напуснали преди блокадата....