НОВИНИ

Каракачанов се срещна с директора на Европейската агенция по отбрана

Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща днес, 4 септември, с Хорхе Домек, главен изпълнителен директор на Европейската агенция по отбрана (ЕАО). Министър Каракачанов запозна своя гост с процеса на подготовката на Министерството на отбраната за провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:30, 04.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
каракачанов срещна директора европейската агенция отбрана

Той представи приоритетите на председателството в областта на отбраната, сред които по-нататъшна работа по инициативите, произтичащи от Глобалната стратегия на ЕС по външна политика и политика за сигурност, сътрудничеството ЕС-НАТО, разработването на Европейската програма за индустриално развитие в областта на отбраната и оказване на съдействие за изграждане на капацитет в подкрепа на мира и развитието на страните от Западните Балкани.

Министър Каракачанов постави акцент и върху календара със събития, свързани с отбраната, които ще се проведат в България по време на председателството.

На свой ред Хорхе Домек запозна министъра на отбраната с работата на Европейската агенция по отбрана и изрази задоволство от процеса на подготовка на Министерството на отбраната за провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС. Той подчерта готовността на ЕАО да съдейства на България за успешната реализация на тази важна за страната ни задача в ключов за развитието на ЕС и европейската политика за сигурност и отбрана момент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акустичен хоров концерт в пещерата Проходна
Акустичен хоров концерт в пещерата Проходна
Бойко Борисов: Убеден съм, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада
Бойко Борисов: Убеден съм, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада