Гражданите на ЕС ще бъдат третирани във Великобритания наравно с останалите емигранти след Брекзит, реши британският кабинет. Намерението на британските власти е хората, които имат нужната компетентност, да получават по-лесно работна виза, независимо от тяхната националност.

Работници с нужните квалификации и опит ще могат по-лесно да получат работна виза. Тя ще бъде решаваща относно достъпа им до британския трудов пазар.

Държави, които в бъдеще влизат с Великобритания в договор, засягащ свободната търговия, ще получат привилегировани отношения. Общите положения от това решение ще намерят конкретен израз в правителствен доклад, съдържащ по-детайлна информация.

Вътрешната дискусия по темата е определяна от британските медии като миг на успокоение за напрегнатия премиер Тереза Мей.

Германия продължава да настоява за повече яснота по темата за икономиката и трудовия пазар след Брекзит. Канцлерът Ангела Меркел напомни, че предстоят от шест до осем седмици усилена работа за постигане на споразумение за раздялата евентуално през октомври.

Британските лейбъристи обмислят дали да подкрепят нов референдум за Брекзит

Британските лейбъристи обмислят дали да подкрепят нов референдум за Брекзит

Британската опозиционна Лейбъристка партия потвърди днес, че ще води голям дебат за Брекзит на партийния си конгрес тази седмица, предаде Асошиейтед п...