Програма ще помага на българи да развиват бизнес у нас, като отиват на обучение в чужбина с европари, каза евродепутатът Андрей Новаков в предаването "Още от деня".

Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ: Например ако иска да учи за бизнес в Сингапур, по тази програма ще бъде платен билетът и по 1000 евро на месец в рамките на 3 месеца. След което се надяваме този човек да се върне и да разкрива работни места тук. Всички граждани на ЕС могат да участват, стартираме програмата утре. Всеки може да подаде своя документ.


Бизнесът поиска още по-лек режим при наемането на работници от чужбина

Бизнесът поиска още по-лек режим при наемането на работници от чужбина

Три инженерни специалности влизат в списъка с недостигащи висококвалифицирани специалисти у нас, стана ясно след днешното заседанието на Националния с...

В преговорите за Брекзит трябва да се договорим за колкото се може по-висока вноска от Великобритания, справедлива, която да покрие дупката, която тя ще остави в Бюджета, каза още Андрей Новаков.

Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ: Така няма да се наложи да режем парите от земеделците, фермерите, млади предприемачи, наука, пътища жп линии, образование и всичко останало. Каквото и да се случи, България ще остане една от страните, която ще продължи да получава най-много от ЕС спрямо вноската си, повече от 4-5 пъти.

Вижте целия разговор във видеото.