Големият победител на изборите във Великобритания е евроскептикът Найджъл Фараж и неговата партия "Брекзит". Той вече поиска участие в преговорите с Брюксел. А лидерът на Лейбъритската партия Джеръми Корбин заяви, че последната дума за напускането на Великобритания трябва да имат хората.

Партия "Брекзит" буклвано отвя политическите си опоненти. Според последните данни, формацията ще изпрати в Страсбург 29 депутати. На второ място се нареждат проевропейски настроените Либерални демократи - с 16 мандата, а на трето - Лейбъристите - с 10. Лидер на "Брекзит" е Найджъл Фараж - на 55, един от най-ярките агитатори за напускането на Великобритания на ЕС, разследван за недекларирани дарения за милиони евро.

А партията е създадена през април тази година. Фараж успя да яхне вълната на недоволство от действията на управниците на страната. А той вече заяви, претенциите си за участие в преговорите за Брекзит, въпреки, че е привърженик на излизането без сделка.

Найджъл Фараж, лидер на партия "Брекзит": Искаме да играем активна роля, да поемем отговорност. Сега вече имаме мандат и искаме правителството да ни включи в своя екип за преговорите. Трябва да се подготвим за напускане на ЕС на 31 октомври, има ужасно много неща, които можем да направим.
© БГНЕС
Днес Великобритания избира евродепутати, които може да не встъпят в длъжност

Днес Великобритания избира евродепутати, които може да не встъпят в длъжност

На днешната първа възможна дата за изборите за Европарламента, гласуват гражданите на две страни членки. По ирония на съдбата една от тях е Обединенот...

Лейбъристите вече са склонни и на втори референдум, ако има споразумение, одобрено от Парламента.

Джеръми Корбин, лидер на Лейбъристката партия: Ясно е, че страната е много разединена. Фараж и партията му не предлагат никакво споразумение с Европейския съюз, просто излизане, което ще доведе до хаос - с работните места, с услугите в страната. Мисля, че е отговорно да чуем всички, да се уверим, че ще има споразумение и то бъде подложено на публично гласуване.

Дълбоко разочарование от резултатите изрази и премиерът Тереза Мей.

Шестима станаха кандидатите за мястото на Тереза Мей

Шестима станаха кандидатите за мястото на Тереза Мей

Бившият министър за Брекзит Доминик Рааб обяви, че ще се кандидатира за лидер на Консервативната партия, след оставката на Тереза Мей.

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019