Крайнодесните партии в Европейския парламент се обединиха в нова политическа група, която ще не нарича "Идентичност и демокрация". Сред партиите, чиито евродепутати влизат в нея, са италианската "Лига" на Матео Салвини, френският "Национален сбор" на Марин Льо Пен и германската Алтернатива за Германия.

Марин Льо Пен няма да е евродепутат в следващия ЕП, но дойде в Брюксел, за да обяви създаването на новата група.

Марин Льо Пен, лидер на партия "Национален сбор": В "Идентичност и демокрация" влизат 73-ма евродепутати от 9 държави - Италия, Франция, Германия, Австрия, Фландрия , Чехия, Финландия, Дания и Естония.

Мечтата на Льо Пен и Салвини беше да създадат супер блок в Европарламента, който да обедини всички евроскептични евродепутати от различните държави. Британската партия "Брекзит" на Найджъл Фараж и холандския Форум за демокрация на Тиери Анри обаче не се присъединиха към групата.

Председател на "Идентичност и демокрация" ще бъде италианският евродепутат от "Лига" Марко Дзани. Групата се очертава да бъде петата политическа сила в Европарламента след Европейската народна партия, социалистите, либералите с новото името "Обнови Европа" и зелените.

Евроскептиците обявиха днес, че няма да работят за разпадането на ЕС, а за радикалната му промяна и ще искат повече власт за националните държави.

Ще има ли обединение на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия ЕП?

Ще има ли обединение на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия ЕП?

Евроскептичната партия "Лига" на вицепремиера Матео Салвини печели изборите в Италия, показват екзит половете. Изненадващо, втора е лявоцентристката "...