НОВИНИ

Евросъюзът проучва нови начини за борба с радикализацията

Евросъюзът проучва нови начини за борба с радикализацията чрез създаване на международна мрежа от експерти. Това съобщи върховният представител по външната политика и сигурността след неформална среща на външните министри в Талин. България е представена от министър Екатерина Захариева.

bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 08.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Мерките включват диалог с властите в рисковите страни за обмен на полезни практики за превенция на радикализацията на младите хора. Като ключови партньори в усилията за справяне с тероризма тя посочи Балканите, Турция, Близкия изток и Северна Африка. Мнозина от участниците в днешната среща се изказаха против прекратяване на преговорите за членство с Турция, както предлага германският канцлер Меркел.

В рамките на днешното си заседание първите дипломати от Евросъюза днес се срещнаха с колегите си от страните -кандидатки.

Федерика Могерини- върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността: Посветихме дискусията на предотвратяването на радикализацията и борбата с тероризма. Това е особено важно за страни, които са не само кандидатки за членство, но са и част от район, който заедно с нас, е най-засегнат от този феномен. Имахме много полезна размяна на мнения по мерките, които можем да вземем заедно. Те варират от технически аспекти за справяне с тероризма, законодателни промени, до мерки, които засягат интеграцията и социално-икономическите възможности за всички общности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Еманюел Макрон представя в Гърция идеи за нова Европа
​Еманюел Макрон представя в Гърция идеи за нова Европа
Белгия обяви обществена поръчка за нови изтребители за бойната авиация
Белгия обяви обществена поръчка за нови изтребители за бойната авиация