НОВИНИ

Благотворителната изложба "Откривай България" помага на "Българската Коледа"

Почти месец след големия финал на Детската Евровизия чувството на гордост още се усеща. Това е събитието, което накара цяла Европа да обърне поглед към България. Чрез благотворителна изложба в Дома на Европа отново призоваваме с логото на Детската Евровизия "Откривай България". Събраните средства от продажбата на картините са предназначени за децата на "Българската Коледа".

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:54, 12.12.2015
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

13 града, 13 художници си подадоха ръце, за да затвърдят силната позиция на България на европейската културна карта. И представиха най-големите природни и исторически богатства от съкровищницата в името на една кауза.

Дарина Владова - съветник на Президента за кампанията "Българската Коледа": "Кауза, която е насочена към здравето на българските деца. Кауза, която дава възможност на хората да проявят съпричастност."
Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: "Както "Българската Коледа" е една кампания, която сбъдва мечти, която осъществява надежди, така за БНТ Детската Евровизия беше точно това."
Огняна Златев - ръководител на представителството на ЕК в София: "И силно се надявам, че много хора с големи сърца ще откликнат, ще могат да купят тези картини и да се включват в благородната инициатива."
Габриела Йорданова - български участник в Детската Евровизия: "Детската Евровизия е едно приключение мога да кажа. То не е конкурс, поне аз не го смятам като конкурс, а като едно приключение, което продължава и сега."
Иван Стоянов - български участник в Детската Евровизия: "Евровизия за мен е едно голямо изживяване с всички приятели от делегация и доброволци."
Иван Яхнаджиев - художник, консултант на кампанията "Откривай България": "Малко ни е България, искам да ни видят в Европa, искам да видят таланта на нашите деца. Бих казал и нещо по-смело, ако има злато в България, то това са нашите деца."

Всеки може да съхрани това злато като купи картина и подкрепи "Българската Коледа". Европа откри богатствата на България чрез таланта на децата. Сега е време да ги преоткрие. А 13-те картини от 13 български града са нещо повече от визитната картичка на България, те са носител на надежда за децата на "Българската Коледа". Инициативата, която БНТ активно подкрепя от години очаква своите благодетели. Включете се като закупите картина!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БТА откри свой пресклуб в Босилеград
БТА откри свой пресклуб в Босилеград
Улични музиканти от Лисабон - гости на фестивала за късометражно кино в НДК
Улични музиканти от Лисабон - гости на фестивала за късометражно кино в НДК