Българският представител в Евровизия 2017 Кристиан Костов завладя публиката със своята песен „Beautiful Mess”, която изпълни под номер 25.

„Beautiful Mess” е написана от „Symphonics” специално за Кристиан. Основната идея при създаването й е да се покажат не само невероятните гласови възможности на младия артист, но и неговите искрени емоции.

Второ място за България на Евровизия 2017, победител е Португалия

Второ място за България на Евровизия 2017, победител е Португалия

България постигна най-големия си успех на конкурс Евровизия досега. Нашето момче Кристиан Костов се класира на второ място на Евровизия 2017, като таз...

Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс.

Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

В текста на песента "Beautiful Mess" всеки от нас може да открие част от себе си, казва 17-годишният Кристиан Костов. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.

Кристиан Костов, български представител на "Евровизия 2017": Текстът е за това, че висим "на косъм", всичко покрай нас е голям хаос, голямо бедствие, от което няма къде да скриеш. Никой не знае какво ще се случи днес. Никой не знае какво ще се случи утре, единственото нещо, което ни спасява, е любовта, не само към някой човек, любовта към всичко. Трябва да вярваме в нас и в това, че има и хубаво на този свят.

Новини и повече подробности за българското участие в Евровизия 2017 следете в сайта на БНТ за Евровизия – eurovision.bg и Facebook страницата BNT Eurovision Bulgaria.