НОВИНИ

Е.Захариева ще участва в срещата на външните министри от ЕС и Арабската лига

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва на 4 февруари в Брюксел в Петата среща на външните министри Европейски съюз - Лига на арабските държави, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

езахариева участва срещата външните министри арабската лига
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 03.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Целта на срещата е да бъде направен преглед на отношенията между страните от ЕС и ЛАД и да бъдат обсъдени общи усилия за решаване на регионални въпроси от взаимен интерес.

Във фокуса на разговорите ще бъде включително политическото сътрудничество в контекста на Близкоизточния мирен процес и ситуацията в Сирия. Министрите ще обсъдят и подготовката на предстоящата Първа среща на високо равнище ЕС-ЛАД, която ще се състои на 24-25 февруари в Египет.

Петата среща на външните министри ЕС-ЛАД ще бъде съпредседателствана от върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и от генералния секретар на ЛАД Ахмед Абул Гейт.

Създадена на 22 март 1945 г., ЛАД е една от най-старите регионални политически организации в света. Последната, Четвърта министерска среща ЕС-ЛАД се състоя на 20 декември 2016 г. в Кайро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят движението в тунел Траянови врата утре
Променят движението в тунел "Траянови врата" утре
Омбудсманът Мая Манолова отново на съд с Топлофикация София
Омбудсманът Мая Манолова отново на съд с "Топлофикация София"