НОВИНИ

Фалшив сигнал за бомба затвори летище София, по-късно работата беше възстановена

Сигнал за бомба евакуира пътниците на летище София за близо час. Сигналът се оказа фалшив и дейността на летището беше възстановена. Точно преди евакуацията министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова представи електромобили, които ще превозват европейските делегати в непосредствената близост до Терминал 2.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
18:13, 10.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
фалшив сигнал бомба затвори летище софия късно работата беше възстановена

Обаждането, че на летището има бомба е получено в 13 часа и 20 минути. В резултат на двата терминала 1 и 2 пътниците бяха евакуирани. На Терминал 2 това се случи 2 пъти - първо за кратко и после за близо час.

- "Тя има рожден ден, прибирам се за рождения ѝ ден и не можем да вземем колата от гаража, чакаме навън вече 15 минути. Студено е, да. Но ако има сигнал нека проверят по-добре, отколкото да рискуват."
- "Чакаме приятели, които трябва да пристигнат от щатите обаче трябваше да излезем отвън и чакаме. Няма обяснение, ситуация извънредна имало."

Екипи на Гранична полиция с кучета отцепиха района и не позволяваха колите да паркират пред летището. Ситуацията породи и благородни жестове. Този мъж предложи подслон на младо семейство с бебе в джипа си.

Близо час след втория сигнал за бомба и минути, след като евакуацията стана още по-сериозна, хората изненадващо бяха пуснати отново да влязат на Терминал 2.

"Не ни задържаха в самолета, а в рейсчето, което превозва до терминала. Аз говоря френски, не ни обясниха нищо, нито на английски, нито на френски."

Работата на летището беше възстановена в 14 часа и 20 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Китай поръча 184 самолета Еърбъс А320 за 13 авиокомпании
​Китай поръча 184 самолета Еърбъс А320 за 13 авиокомпании
Мерки за повишаване качеството на въздуха в Пловдив
Мерки за повишаване качеството на въздуха в Пловдив