Заплаха за бомба в сградата евакуира за три часа служителите на Българската национална телевизия. Сигналът беше получен на електронната поща на новините на БНТ. Същото писмо е изпратено и до летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас. Проверка на антитерористите от МВР показа, че взривни устройства няма.

Вижте повече подробности в прякото включване на Иво Никодимов.

Писмото е получено на електронната ни поща малко след 9:30 ч сутринта. По всяка вероятност, текстът на български е писан с помощта на Гугъл преводач, тъй като гласи, че взривните устройства са "засадени" в сградата на телевизионната компания "БНТ".

Около три часа служителите останаха извън сградата на БНТ.

Иван Иванов, редактор в Сутрешния блок на БНТ: Подготвяхме сутрешния блок за следващия ден. Дойде служител на телевизията, който каза, че има сигнал за бомба и да напуснем сградата. Излязохме навън. Полицията ни помоли малко да се отдалечим. Те разшириха периметъра. Няма паника, всичко е спокойно.
Ивета, служител в заведение: Влязоха вътре и казаха, че е по безопасно да излезем навън, защото има сигнал за бомба.
- Беше ли пълно заведението?
- Не имаше 5-6 човека, не повече.
- Как реагираха хората?
- Предупредихме ги, че трябва да излязат. Не бяха доволни

Полицията продължава разследването по случая, за да се установи кой е изпращачът на писмата с бомбени заплахи.

Сигнал за бомба в БНТ

Сигнал за бомба в БНТ

Приключи проверката на полицията за бомба в сградата на Българската национална телевизия на ул."Сан Стефано" 29. Сигналът беше получен анонимно на ред...