НОВИНИ

Фалшива новина за японски град с недостиг на "нинджи" обиколи света

Още една фалшива новина обиколи света, докато не бъде отречена официално. В интернет се разпространи заглавието, че япоснски град страда от недостиг на нинджи и затова местната управа предлага много високо заплащане. Дезинформацията се разпространява от петък насам, а несметният брой молби на желаещи да станат нинджи принуди властите в град Ига, считан за родно място на този тип изкусни наемни убийци, да излезе официално с опровержение.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
21:13, 26.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

След като на 16 юли американското обществено радио съобщава, че "сега нинджа може да заработи баснословна сума, но липсват кандидати", в града в централната част на Япония валят стотици имейли на желаещи да заемат длъжността. Те са от различни държави като САЩ, Италия, Непал, Еквадор, Испания.

Служител на туристическата асоциация в Ига: Преди получавахме мейли от чужденци, които искат да посетят града ни, но сега сме изненадани от молбите на желаещи да работят като нинджи.

Недоразумението идва от интервю с кмета на Ига, в което разказал, че иска да съживи икономиката на града чрез реклама на нинджите. Изненадващо обаче в ефира на американското радио прозвучало, че се търсят повече тесни специалисти в областта. На фалшивата новина властите реагират със съобщение на пет езика.

Нинджа-ветеран: Не бих наел хора, които просто искат пари, а само отдадени професионалисти. Културата и традицията се представят само от посветени хора.

Американското радио също реагира с обяснение, че е цитирано некоректно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фереро търси 60 кандидат-дегустатори на шоколадовите си изделия
Фереро търси 60 кандидат-дегустатори на шоколадовите си изделия
Картини на известни художници по стените на село Старо Железаре
Картини на известни художници по стените на село Старо Железаре