НОВИНИ

​Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета стресна Хаваите (СНИМКИ)

Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета стресна жителите на Хавайските острови, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:31, 13.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
​фалшива тревога приближаваща балистична ракета стресна хаваите снимки

Тревогата била подадена погрешка от служители в местния клон на управлението за извънредни ситуации. До мобилните телефони на хората било пратено съобщението: "Заплаха от балистична ракета, идваща към Хавай. Потърсете незабавно убежище. Това не е учение", изписано с главни букви.

После говорителят на управлението Ричард Репоза каза, че станало дума за фалшива тревога и се води разследване как се е стигнало до нея. Фалшивата тревога обаче породи паника сред жителите и в социалните мрежи на фона на севернокорейската ядрена и ракетна заплахи. Сенаторът демократ от Хавайските острови Брайън Шатц каза, че фалшивата тревога е в резултат на човешка грешка, без да навлиза в подробности.

Предполага се, че става дума за грешка на системата за тревога Амбър, която зависи от министерството на правосъдието. Съобщението, получено от жителите на Хавайските острови е било предназначено за тестване на системата и е било пратено по погрешка, се казва в изявление на сайта на местната метеорологичната служба на Хавайските острови.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуя на Христос в Лима беше опожарена дни преди визитата на папата​ (СНИМКИ)
Статуя на Христос в Лима беше опожарена дни преди визитата на папата​ (СНИМКИ)
Леонардо ди Каприо ще се снима във филм на Куентин Тарантино
Леонардо ди Каприо ще се снима във филм на Куентин Тарантино