НОВИНИ

Фалшиво заглавие на първа страница на в. "Сън" предизвика скандал

Скандално и оказа се - фалшиво заглавие, излезе на първа страница на най-продавания таблоид в света - британският вестник "Сън". Според изданието, кралица Елизабет подкрепя идеята за излизане от Европейския съюз. Новината, която разбуни духовете както на Острова, така и извън него, обаче се оказа невярна.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:26, 09.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Вестникът има тираж от над 3 милиона и естествено, когато публикува новина на първа страница, тя се разнася мълниеносно. Днес изданието твърди, че още преди 5 години, британската кралица е заявила, че не вижда смисъл от членството в ЕС.

"Сън" се позовава на два източника - първият - група депутати, пожелали да останат анонимни. Твърди се, че в тяхно присъствие, Елизабет втора е заявила, че не разбира Европа.

Вторият източник обаче си има име и то е на бившия лидер на Либералите - Ник Клег. Вестникът твърди, че в разговор с него, кралицата е нарекла посоката, в която върви евросъюза - погрешна. Клег обаче побърза да опровергае вестника.

Относно историята в "Сън" - както казах на журналистите - това са пълни глупости. Нямам спомен подобно нещо да се е случвало, а със сигурност не бих забравил, ако беше.

От Бъкингамския дворец съобщиха, че няма да коментират слухове, основани на анонимни източници. Говорител на британското кралско семейство подчерта, че Елизабет Втора остава неутрална в политически план - линия, която спазва от 63 години.

Водещите политически фигури на Обединеното кралство вече заявиха към кой от лагерите се присъединяват - за или против оставане в ЕС.

Мнението на Кралицата обаче винаги е будело интерес. Един от редките случаи, в които тя е взимала отношение, беше по време а референдума за Шотландия преди две години. Този път обаче от двореца заявиха, че думата има народът и какво е неговото решение, ще стане ясно на 23-и юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 340 проверки в София от Агенцията по горите
Над 340 проверки в София от Агенцията по горите
Част от столичен парк е превърнатa в депо за контейнери
Част от столичен парк е превърнатa в депо за контейнери