НОВИНИ

Фандъкова: Има проекти за реконструкция на язовирната стена на​ яз. "Бели Искър"

Язовир „Бели Искър“ има констатирани проблеми и затова са подготвени проекти за реконструкция на язовирната стена. Това каза пред журналисти в Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с получената препоръка от главния прокурор, свързана с яз. „Бели Искър“.

bnt avatar logo
от БТА
11:50, 22.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

„Яз. „Бели Искър“ има акт за държавна собственост. В същото време концесионерът „Софийска вода“ стопанисва язовира, съгласно концесионния договор. Затова работим заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството, за да може да се намери най-добрата форма. Той се нуждае от конструкция на стената. Има изготвени няколко проекта. Последният ни разговор с министъра на регионалното развитие е, че ще бъде възложено на областния управител на София да избере съответния проект, защото това не е лесно. Проектите са на различна стойност“, коментира Фандъкова и уточни, че там работата е експертна.

„Ние ще съдействаме и ще подкрепим с всичко, което може, защото ангажиментът на концесионера е текущата поддръжка. Това е капиталова инвестиция и затова сме се договорили, че това ще бъде извършено от областния управител. Яз. „Бели Искър“ има проблеми, които са констатирани и точно затова са подготвени и тези проекти, за да бъде реконструирана язовирната стена. Има частична реконструкция преди години – първи етап и е необходимо да бъде довършена“, каза още Йорданка Фандъкова.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста задържания за обира на банкомат в Сапарева баня
Оставиха в ареста задържания за обира на банкомат в Сапарева баня
Някои контролни органи, отговорни за язовирите, не изпълняват задълженията си​
Някои контролни органи, отговорни за язовирите, не изпълняват задълженията си​