НОВИНИ

Фандъкова иска премахването на "античната" щора от Сердика

Пореден проблем свързан с разкопките на антична Сердика взриви потребителите в социалните мрежи. От организацията "Спаси София" публикуваха снимки на най-новата придобивка край разкопките модерна ролетна врата. Какво прави там и до кога ще е част от интериора, се питат хиляди потребители.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
13:14, 27.01.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
фандъкова иска премахването античната щора сердика
Спаси София:
"С кой акъл опъваш гаражна щора на портата на град, приветствал императори и бранил се със столетия от нашественици? С кой акъл одобряваш подобна гаргара и пошлост и позволяваш тя да съществува?"

Обектът се намира в подлеза на Ларгото между сградите на Министерски съвет, Партийния дом и входа на Президентството. На това място от няколко месеца има ремонтни дейности, свързани с реставрационния проект за Ларгото. Досега площадката беше заградена с помощта на висящи найлонови "завеси". След появата на снимките в социалните медии, кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Facebook профила си, че вратата ще бъде премахната.

;
Йорданка Фандъкова:
"Поисках от Министерство на културата, като възложител на проекта за реставрация на Ларгото, да възложат на изпълнителя да демонтира тази крайно неподходяща за античния комплекс врата"
;

За БНТ от Министерство на културата съобщиха, че ролетната щора ще бъде премахната. Била сложена там временно, заради ремонтите дейности.

Проектът "Античен културно-комуникационен комплекс Сердика", по който щората е поставена, трябва да приключи до 29 януари, за да не бъдат загубени 12-те милиона лева финансиране по европейски програми. След приемането на обекта от Министерството на културата и независим одит на изпълненото му със скандали изграждане, който трябва да бъде представен на Министерството на регионалното развитие.

Всички гледни точки на живо утре сутрин в "Денят започва"!

;

Вратата, която е монтирана на Ларгото, ще бъде премахната. Поисках от Министерство на културата, като възложител на прое...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в 27 януари 2016 г.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК представи четиринадесетия доклад за България по механизма за наблюдение
ЕК представи четиринадесетия доклад за България по механизма за наблюдение
Новините в 100 секунди на 27 януари
Новините в 100 секунди на 27 януари