Над 1500 сигнала са получени на тел. 112 след поройния дъжд в София. Това заяви на брифинг кметът на столицата Йорданка Фандъкова, съобщава БНР. "За около един час паднаха около 50 литра на кв. метър дъжд в града, получени са над 1500 сигнала на тел. 112, над 900 от тях са за наводнени сгради. Останалите са за завирени участъци, наводнени подлези и метростанции. Движението на градския транспорт е възстановено навсякъде, с изключение на автобусите на "Вардар" и "Стамболийски"", заяви Фандъкова.

"Екипите на столичната пожарна продължават работата по отстраняване на щетите. 7 екипа на аварийно-спасителното звено, както и екипите на всички служби на Столичната община и инспектората и "Софийска вода". В 2 района беше спряно електроподаването - "Красно село" и "Младост". От ЧЕЗ увериха, че до 1 час то ще бъде възстановено. Нивата на общинските язовири се следят непрекъснато, изпускат се контролирано", обясни Фандъкова.


Над 100 сигнала са получени заради проливния дъжд в София

Над 100 сигнала са получени заради проливния дъжд в София

Получени са над 100 сигнала във връзка с проливния дъжд в София, които се насочват към различни екипи, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. З...

Най-силно са засегнати подлезите на метростанциите "Витоша" и "Сердика", както и тези при Централна гара и Министерството на спорта. Театър 199 също е засегнат от дъжда, поражения има и по сградите на заведения и ресторанти в различни части на София. Сред пострадалите сгради са и тази на Центъра за спешна медицинска помощ, болница "Софиямед".

Пороен дъжд в столицата наводни подлези, булеварди и метростанции

Пороен дъжд в столицата наводни подлези, булеварди и метростанции

Гръмотевична буря, придружена с пороен дъжд и силен вятър, наводни София в късния следобед.