Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев". Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева, категоричен е кметът.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион.

Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта за целия обект, обясни още Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Аз нямам право да си избирам фирмата така, както на мен ми харесва. Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис.

Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема, категорична е още Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това при малко по-високи температури.

Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация, допълни кметът на София.

Нови проблеми с ремонтираната улица "Граф Игнатиев" в София

Нови проблеми с ремонтираната улица "Граф Игнатиев" в София

Нови проблеми с "Граф Игнатиев" - надигнали са се част от плочите по трамвайното трасе. Кметът на София съобщи, че налага глоба от близо 280 хиляди ле...

По повод започващия днес ремонт на столичната ул. "Житница", Фандъкова обясни, че ще бъде направена цялостна промяна на настилките, нови тротоари и ново осветление.

Очаквам чувствително облекчаване на трафика по бул. "Цар Борис Трети" след пускането на движението.Продължаваме ремонтите в Овча купел, допълни Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Искам да благодаря за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с изграждането на метрото там ще бъде наистина на много по-различно ниво.

Наесен предстои да бъде пуснат и първият участък от третата линия на метрото, а само за 4-5 години 90% от наземният транспорт на София е обновен с модерни автобуси.

40 нови камери вече са поставени в бус лентите по всички булеварди в града, така че призовавам шофьорите да не нарушават правилата за движение, подчерта Фандъкова.

Първата част от новия лъч на метрото ще посреща 130 000 пътници дневно

Първата част от новия лъч на метрото ще посреща 130 000 пътници дневно

Новата метростанция на булевард "България" е готова. Очаква се до края на годината да са готови и останалите станции по третия лъч на метрото - от "Кр...

Кметът на София коментира и проекта за цялостно обновяване на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Проектът е в начална фаза на обсъждане, самата аз имам своите забележки. Част от тях са да не се възстановява климатично училище, да не се местят обектите на Спортна София и конната база. Двата стадиона също имат своето място там и следва да бъдат реконструирани, но не и разширявани.

До 19 юни се приемат предложения от всички, на 26-ти те ще бъдат представени отново и след това предстои разглеждането им в общинския съвет, допълни кметът.

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София, Фандъкова заяви, че още е рано да обявява своето решение по темата.

Ще се строи ли в Борисовата градина?

Ще се строи ли в Борисовата градина?

Съдбата на най-големия градски парк в София и начинът, по който се предвижда да изглежда след реконструкцията вълнува хиляди. Вчера вечерта се проведе...