Кметът на София Йорданка Фандъкова утре ще посочи кой ще поеме временно поста заместник-кмет по транспорта след оставката на Евгени Крусев. Фандъкова посочи, че прокуратурата ще установява защо са подменени материалите при ремонта на улица "Граф Игнатиев". Общината започва мащабни програми за подмяна на отоплителните инсталации на 20 000 домакинства като мярка срещу мръсния въздух.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова определи оттеглянето на Евгени Крусев от поста заместник-кмет по транспорта като отговорна реакция, след като прокуратурата го привлече като обвиняем заради ремонта на "Граф Игнатиев".

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Той работи изключително отговорно, отговаряше за огромни проекти, така че, ако е бил подведен, ако е допуснал грешка, разбира се, това ще се установи от компетентните органи.

Фандъкова посочи, че проверката на вътрешния общински одит за "Граф Игнатиев" е изпратена до прокуратурата.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Когато нещо не е изпълнено както трябва, трябва да бъдат връщани изпълнителите. Това се прави на момента, от надзорната фирма. За мен е важно наистина максимално бързо да може да се пусне трамвая, защото това би освободило движението не само по "Граф Игнатиев", а и във връзка с движението на заместващите автобуси.

74 000 са продадените зелени билети вчера, посочи кметът, и заяви, че исканията на протестиращите за по-чист въздух не се различават по нищо от заложеното в Програмата на Общината.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Готова съм, ако има нова мярка, която да не е включена в нашата програма, да коментираме и да я реализираме, защото ние сме проучили целия европейски опит, това са мерките, изисква се време, разбира се.

Общината работи по две програми за подмяната на отоплителните инсталации на 20 000 домакинства, които да се откажат от отопление на твърдо гориво. В програмите Общината планира да заложи отопление на природен газ, централно топлоподаване и електричество - като алтернатива на използването на твърди горива.

Зам.-кметът Крусев ще бъде привлечен като обвиняем за ремонта на "Граф Игнатиев"

Зам.-кметът Крусев ще бъде привлечен като обвиняем за ремонта на "Граф Игнатиев"

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка и ще бъде привлечен като обвиняем за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Той е призован в следствието сл...