НОВИНИ

Фандъкова: Проблемът с качеството на въздуха е стратегическа задача за моя екип

Няма как проблемът с качеството на въздуха да бъде решен без подкрепата и участието на гражданите. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на пресконференция, на която представя програма за качество на атмосферния въздух на територията на столицата.

фандъкова проблемът качеството въздуха стратегическа задача моя екип
bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 08.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Фандъкова посочи, че от Столична община продължават да разчитат на активните граждани и на гражданските организации. „С голяма част от тях ние си сътрудничим и ще продължим“, каза тя. „Проблемът с качеството на въздуха е изключително актуален през последните дни, но той всъщност е стратегическа задача за мен и моя екип. Винаги в последните години за съжаление справяното с този проблем не става бързо“, коментира кметът на Столична община. По думите ѝ за това се изисква време, инвестиции за голяма част от мерките, както и координирани действия между държавата и общината.

Тя поясни, че за справяне с проблема се работи от много време. „Доказателство за това е, че почти няма проект на Столична община, който да е разработен и в него да не са заложени изисквания и мерки за справяне с проблема. Не мога да приема и смятам, че са неправилни твърденията, че нищо не е направено дотук“, заяви Фандъкова. По думите ѝ по-късно резултатите и фактите ще докажат обратното в това отношение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките фермери заплашиха да затворят още пунктове на македонската граница
Гръцките фермери заплашиха да затворят още пунктове на македонската граница
Правителството назначи 14 областни управители
Правителството назначи 14 областни управители