НОВИНИ

Фандъкова провери ремонтните дейности в Северния парк

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строително-ремонтните дейности в Северния парк. В момента се работи в района при входа на парка в кв. "Свобода" на ул. "Народни будители". Над 95% от дейностите на настоящия етап от реконструкцията са изпълнени, посочи Фандъкова и допълни, че са изградени поливна система, две нови детски площадки, спортна площадка, кучешка площадка, осветление и канализация.

bnt avatar logo
от БТА
13:37, 13.11.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
фандъкова провери ремонтните дейности северния парк

Кметът Фандъкова посочи, че през 2015 г. е приключен първият етап на Северния парк, който е бил на стойност 2,5 млн. лв. За този етап са отпуснати около 1,5 млн. лв., като средствата са от приватизационния фонд от продажбата на "Общински банка". По думите й вече е кандидатствано за продължаване на работата по парка. Като краен резултат проектът трябва да включи цялостната реконструкция на този вход на парка, с което на практика ще са обновени около 140 дка паркови пространства.

Районният кмет инж. Димитър Димов посочи, че до края на следващата година се надява да приключи реконструкцията на тази част от Северния парк. Той отбеляза, че се запазва цялата архитектура, която е създадена през 1977 г. Кметът Йорданка Фандъкова отхвърли обвиненията, че се инвестира само в центъра и допълни, че огромни инвестиции се правят и в крайните райони като "Надежда" и "Витоша".

Тази година направихме първия етап на парк "Въртопо" в район "Младост", продължава реконструкцията на розариума в Борисовата градина, в Южния парк беше обновен още един вход откъм бул. "Гоце Делчев", коментира Фандъкова и допълни, че се работи и по по-малки, но много важни градини като градината на последната спирка на трамвай номер 5 в кв. "Княжево".

Следващата година продължаваме с политиката на поддръжка и разширяване на зелените системи, каза Фандъкова като посочи следващия етап на Северния парк, началото на новия етап на парк "Възраждане". По думите й продължава работата в Борисовата градина, в парк "Дружба", цялостната реконструкция на Западен парк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Информационен ден на българите в Австрия се проведе за трети път
Информационен ден на българите в Австрия се проведе за трети път
МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища
МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища