НОВИНИ

Фандъкова: Строителството на метрото и всички ремонти в София вървят в срок

Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти се движи в срок, строителството на метрото също се движи в срок. Това коментира в студиото на "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 19.07.2018
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

По думите й, най-големите обекти за ремонт са реконструкцията на ул. "Граф Игантиев" и зоната около Храм-паметник "Александър Невски".

Йорданка Фандъкова, кмет на София: В зоната около ул. "Граф Игантиев" се работи много активно, това е мащабен проект, включващ и мащабна инфраструктура. Освен това, снощи пуснахме движението по бул. "Тодор Каблешков" в разширения участък при кръстовището с бул. "Княз Борис Трети". От днес започва разширението на бул. "Монте Видео" от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков". От два дни е обърнато движението и по бул. "Васил Левски" от "Граф Игантиев" до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло. Подменяме и паважа с асфалт на бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с бул. "Прага" заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция.
;

От Столична община предвиждат засаждане на 76 нови дървета, което трябва да стане наесен. Отделени са повече средства за ремонт на малките улици в кварталите, където има и специална програма за ремонт на тротоари. Има и отделна програма за осветление

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Не мога да гарантирам, че някой няма да нареди плочата на криво, но мога да гарантирам, че това няма да се заплати с публични средства и ще се ремонтира за сметка на изпълнителя на проекта.

Столичният кмет коментира и случая с отрязани новозаседани фиданки по Околовръстното шосе, като заяви, че вандалският акт ще струва няколко хиляди лева.

Относно проблемите със строежи в квартал "Младост", Фандъкова заяви, че районната администрация в "Младост" не е дала нито едно предложение. Ние имаме желание да обезщетим собствениците при отчуждаване на имотите им и да спазваме закона, допълни кметът.

;

Фандъкова обясни още, че се предвижда в София да бъде открит втори археологически парк в район Слатина.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Има шанс да бъде открита история на 8000 години от Неолитния период на града, затова предвиждаме археологически парк и изграждане на посетителски център, за да може гражданите и гостите на София да се запознаят с древната история на града.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сидеров: Чума по добитъка има, населението не беше добре осведомено от властите
Сидеров: Чума по добитъка има, населението не беше добре осведомено от властите
Министър Порожанов: ​В  две стада има констатирана положителна проба на чума
Министър Порожанов: ​В две стада има констатирана положителна проба на чума