НОВИНИ

Фандъкова: Важно е да предлагаме реалистични решения, за да не подвеждаме хората

Очаквах, че кампанията на моите опоненти ще бъде насочена към отричане на направеното, към подценяване и омаловажаване, но това, което е важно е това, което можем да предложим на нашите съграждани. Предлагам програма, която е много реалистична, много конкретна, каза в студиото на Сутрешен блок Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София.

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 26.09.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Тя подчерта, че тази програма "почива на подготвени проекти, на реализъм, на работещи решения", защото това, което са направили през последните години позволява да предложат и промяна в приоритетите.

Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София: Много важно е, че вече имаме възможност да влезем по-активно, по-целенасочено в кварталите. Защо сега? Защото през всичките тези години ние насочихме усилие към базовата инфраструктура. Големите улици и булеварди.

Фандъкова подчерта, че над 100 са големите обекти, които са успели да реновират и изградят, за да могат да обезпечат движението на голямата част от хората в града. Това ни позволява сега да влезем по-усилено в кварталите. Разбира се, не само кварталните улици, но те са важни, каза кандидатът за кмет на София.

Йорданка Фандъкова отбеляза, че в квартал "Овча купел" освен метрото, което се изгражда, са направени много инвестиции в уличната мрежа. В средата на следващата година ще бъдат отворени 4 метростанции в "Овча купел", което ще направят достъпа до центъра и останалите части на града удобен за хората.

Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София: Най-голямото предизвикателство в кварталите в момента е паркирането. Това е важната задача. Общинска програма за изграждане на паркингите плюс програма с публично частно партньорство. Има вече интерес от страна на бизнеса. Много е важно, за да можем да осигурим и финансирането.

Фандъкова подчерта, че е много важно да се предлагат реалистични, работещи решения, за да не се подвеждат хората. Много от моите опоненти предлагат изключително много неща, обещават всичко, но трябва да си даваме сметка, че това са проекти на стойност 10-20 пъти повече от бюджета на София, каза Фандъкова.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Корея с интерес към инсталацията за RDF-гориво в София
Южна Корея с интерес към инсталацията за RDF-гориво в София
Тежка катастрофа с двама загинали на пътя между Микре и Сопот
Тежка катастрофа с двама загинали на пътя между Микре и Сопот