За 10 години в София са изградени над 200 км. канализация и водопровод. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на улици в ж.к."Люлин" 9 с изградена нова ВиК мрежа. Една от тях е улица "Беравица", която повече от 30 години е била в лошо състояние.

Продължава третият заключителен етап от изграждането на 3 км водопровод и канализация в местност Сливница в квартал "Люлин". Първите два етапа бяха завършени през 2012 г. и 2015 г. А улица "Беравица" в квартала, която беше проверена днес, ще има изцяло нов облик след приключване на ремонта.

Милко Младенов, кмет на район "Люлин": Може да направим цялото градинка. Има живущи, които казват, че няма къде да си паркират колите.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Разберете се с вашите съседи.
Милко Младенов, кмет на район "Люлин": При всички положения ще е нещо като смесен вариант, ще има и от едното и от другото. За да може да е мултифункционално.
© БГНЕС

Едно пространство да се направи там 20 на 20 или една детска площадчица, в района няма.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване, което да ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда". Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари".

По линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в квартали "Горубляне", "Модерно предградие" и "Бенковски".