Столичният кмет Йорданка Фандъкова спира временно договора на фирмата, която ремонтира градинката "Св. Климент Охридски" . Причината - некачествено изпълнение. Договорът се замразява, докато не отстранят всички нередности. Фирмата "ПСТ Груп" е изпратила писмо до общината ,с което уведомява, че всичко е готово. Това предизвикало възмущението на кмета и главния архитект, както и днешната внезапна проверка.

Видимо ядосана и недоволна, кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще задейства чл. 12 от договора с изпълнителите "ПСТ груп." Той гласи,че при констатиране на некачествено изпълнение, се спира проекта до отстраняването на проблемите, като срока за изпълнението продължава.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Докато не го направите равно, изобщо няма да коментираме готовност!
Здравко Здравков, главен архитект на София: Това, което се пое като ангажимент, фрагментите, които са изпочупени са ги намазали с теракол. Ми ние това нещо няма да го приемем!

Според главния архитект в градинката "Св. Климент Охридски" има поредица от забележки - от неравности по настилката до разминаване на фугите и нелепи детайли.

Здравко Здравков, главен архитект на София: Контактната зона със същетсвуващите бордюри, в момента е отново наплескана с някаква циментова замаска, не знам какъв е материала. Това, че не са изрязани елементите по периферията, е изключително недобро решение.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Нито общината, нито кметът редят павета. За мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект, това означава само едно, че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят в последствие.

Заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов уточни, че строителната площадка е открита на 2 юли 2018 г. за срок от 365 дни. От общината се заканиха този път да използват и последната клауза за санкции и неустойки по договора, ако дефектите не бъдат отстранени.

Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски"

Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Свети Климент Охридски". Причината е, че изпълнителите не са отстранили кон...